Medemblik Actueel.

Musea

Museum Stoomtram opende haar nieuwe station

Hoorn|Medemblik – De locomotief fluit en de stoker schept kolen op het vuur. Museum Stoomtram is na twee jaar hard werken klaar om de reizigers van de stoomtram te ontvangen. En dat werd afgelopen vrijdag groots gevierd!

“Het is gewoon zo’n leuke belevenis om die West-Friese driehoek mee te maken. Je zit allereerst op de stoomtram, dan ga je met een historische boot, daarna kom je bij het museum aan. Dat is een ontzettend leuke dagbesteding”, vertelt een mevrouw in ouderwetse kledij. 

Wie er rond loopt raakt al snel in de ban van honderd jaar geleden. Door de verbouwing is het nu ook mogelijk om in De Tijdlijn te stappen. De Tijdlijn is de nieuwe educatieve tentoonstelling in het nieuwe tramstation over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. Ook bestaat de gelegenheid om voor of na de tramrit van een drankje in de sfeervolle stationsrestauratie te genieten.

“Het hele tramstation is vernieuwd. Het educatieve centrum, het loket, de horeca gelegenheid. Het ziet er heel mooi uit en allemaal nog in de authentieke stijl”, vertelt een meneer met een oude hoge hoed. 

Vanaf vandaag tot en met 8 mei rijdt de Museumstoomtram dan ook volgens een uitgebreide dienstregeling en komt het station helemaal tot leven. 

Reageren via facebook