Medemblik Actueel.

Open dag Parfumflessen museum Winkel

WINKEL – Met pijn in haar hart sloot Carina van Zoonen eind mei de deuren van het Nederlands Parfumflessen Museum in Winkel waar ze sinds de oprichting in 1989 haar ziel en zaligheid in legde.

In het authentieke pand van het voormalige raadhuis was een collectie van ruim 7000 parfumflessen en nog eens 5000 miniaturen te bewonderen. Om nog maar te zwijgen over de 900 geuren waar dochter José de bezoekers mee liet kennismaken.Wegens opheffing organiseert Carina van Zoonen zondag 3 september een open dag omdat het complete museum leeg moet.

Naast een unieke collectie parfumflessen, parfumminiaturen, crèmeparfums, oude poederdozen, paspoppen, zeep, posters en Balinese schilderijen, gaan meubelstukken waaronder een antieke kast en wastafeltje met kom en kan van de hand.

Iedereen is zondag 3 september van 14.00 tot 17.00 uur van harte welkom. 

Reageren via facebook