25.2 C
Medemblik
11 augustus 2020 01:40
Medemblik Actueel.

40.000 euro voor Nibbik-Uit om ontmoetingscentrum te creëren in Nibbixwoud

Nibbixwoud – Nibbik-Uit krijgt een bijdrage van 40.000 euro van zowel het Oranje Fonds als het VSB Fonds voor de inrichting van de nieuwe dorpsaccommodatie in Nibbixwoud. Daarnaast dragen ook de Rabobank Westfriesland (12.500) en het Prins Bernard Cultuurfonds (5.000) bij aan de inrichting.

Nibbik-Uit is de stichting die De Dres gaat exploiteren. Hoewel de basisinrichting door de gemeente uit het bouwbudget wordt gefinancierd, is er voor het functioneren van diverse verenigingen nog veel inventaris nodig. Deze subsidies stellen de stichting in staat een compleet ontmoetingscentrum te creëren voor sport, cultuur en ontmoeting.

De Dres bestaat uit een sporthal, een grand café, een feestzaal en een biljartzaal en is straks een plek waar de inwoners van Nibbixwoud jong of oud, samen sporten, culturele activiteiten ontwikkelen, feesten of elkaar gewoon ontmoeten. De voormalige gemeente Wognum, waar het dorp Nibbixwoud deel van uitmaakte, is gestart met het ontwikkelen van plannen voor deze multifunctionele accommodatie. Na de fusie maakt de gemeente Medemblik het project af.

Opening

De oplevering van het gebouw en de sportvelden staat gepland voor begin juni, terwijl de officiële opening van het complex gepland is voor het weekend van 16, 17 en 18 september. Nibbik Uit is verheugd, dat men ondersteuning krijgt van een aantal fondsen, om zo te komen tot een inrichting van De Dres waar het dorp Nibbixwoud trots op kan zijn. Een centrum wat al jaren node gemist werd.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?