WerkSaam ziet stijging aantal uitkeringen in West-Friesland

Regionieuws – WerkSaam bestaat 1 jaar en in dat jaar hoopte WerkSaam, mede door de aantrekkende economie, dat het aantal uitkeringtrekkers zou dalen in West-Friesland.

Maar helaas moet WerkSaam concluderen dat deze juist is gestegen. WerkSaam zegt hierover dat: “als je je realiseert dat het aantrekken van de economie als eerste een verlaging van de WW met zich meebrengt en pas daarna de bijstandspopulatie, dan is de stijging die landbreed zichtbaar is overduidelijk. Neem daarbij ook in acht dat miv 1-1-15 de WSW en de Wajong niet meer of zeer beperkt toegankelijk zijn, dan verklaart dat eveneens een groei.” Maar ook in het MKB ziet WerkSaam dat een groot aantal bedrijven nog steeds hard aan het vechten is om de crisis te boven te komen en zelfs een groot aantal bedrijven 2015 niet heeft overleefd.

Lees ook: V&D failliet, personeel op straat

WerkSaam merkt op dat door deze faillissementen de markt is overspoeld door mensen met een LBO en MBO opleiding waardoor de kansen op het vinden van een passende baan sterk is verminderd.

Kentering niet gelukt.

Landelijk gezien daalt wel het aantal uitkeringstrekkers maar in West-Friesland blijft het een probleem om het percentage uitkeringtrekkers omlaag te krijgen, wel is het WerkSaam gelukt om de ‘uitkeringslast’ omlaag te krijgen. WerkSaam hanteert het motto: “Iedere gewerkte dag is er één”.  WerkSaam streeft er dan ook naar om een goede uitvoering te geven aan de participatiewet, of zoals WerkSaam zelf zegt: “wij begeleiden inwoners van Westfriesland naar werk, zorgen indien nodig voor een voorziening om werken mogelijk te maken, en als het echt niet anders kan bieden we beschut werk. Waar nodig bieden wij een aanvulling levensonderhoud.

Over het hele jaar 2015 heeft WerkSaam voor 502 mensen weer betaald werk gevonden en aan 150 WSW-medewerkers continue werk te bieden. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.