IVN: Egels van De Bonte Piet

Oostwoud – Zondag 1 mei is het vanaf 14.00 uur egeltjesmiddag bij het IVN gebouw Het Egboetje in Oostwoud, gelegen in het gelijknamige Egboetswater (afslag Hauwert). Lonny Uitterhoeve van Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet uit Midwoud komt herstelde egels uitzetten in het Egboetterrein.

Deze nuttige insecteneters krijgen weer alle ruimte die ze verdienen. Ze vertelt over de verzorging en leefwijze van deze prikkenbeentjes. Ze kunnen worden geholpen met een winterverblijf. Deze gezinsactiviteit is gratis maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Veilig voedsel

Egels behoren tot de beschermde beesten; men mag ze niet als huisdier gaan houden. Ze eten o.a. slakken en insecten en zijn dol op fruit. Een bakje melk geven zo ’s avonds in het donker lijkt misschien leuk, maar pas op, daar kunnen ze diarree van krijgen! Afstanden van 1 – 3 km per dag afleggen is gewoon. Flinke stappers dus, met onderweg grote risico’s van autoverkeer. Parasieten, fout voedsel en verstedelijking vergen de meeste slachtoffers…

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.