Scholieren spinnen voor MirandaMania Medemblik

Medemblik – Vanochtend zijn de groepen 7 & 8 van de lagere scholen in Medemblik begonnen aan hun bijdrage aan het MirandaMania spektakel in Medemblik. Vele tientallen scholieren fietsen zich aangezweept door 4 professionele sporters diep in het zweet om zoveel mogelijk geld bijelkaar te fietsen voor MirandaMania.

De Stichting MirandaMania zet zich in voor goede doelen door organisatie van sportieve evenementen. De opbrengsten en donaties worden gebruikt voor goede doelen. Het uitgangspunt is, dat er zoveel mogelijk geld naar de goede doelen gaat. De stichting Melanoom is één van de vaste goede doelen.

Wie is Miranda

Miranda Meendering-Braaksma was een vrolijke sportieve moeder van twee kinderen die altijd voor iedereen klaar stond. Op 21 december 2009 heeft zij de strijd tegen melanoomkanker op 37 jarige leeftijd verloren.

Melanoomkanker

Kort na het Nederlandse kampioenschap werd er bij Miranda melanoomkanker ontdekt.  Hierdoor kon zij haar geliefde sport Jiu Jitsu niet meer voor 100% uitoefenen. Zij ging niet bij de pakken neerzitten. Gelukkig kon ze bij de Optisport Health Club in Medemblik heel lang haar werk blijven uitoefenen. Robert vond het heel erg, want hij was een collega, docente en een kampioene kwijt.
In maart 2009 kwam er een verschrikkelijk bericht. De melanoomkanker was terug. Miranda moest helaas langzaam maar zeker steeds meer inleveren.

Maar opgeven was er bij haar niet bij. In april 2009 deed Miranda samen met een grote groep Medemblikkers nog mee aan een 6 uurs spinningmarathon in Arnhem. Nadat Miranda in juli 2009 met haar gezin een onvergetelijke vakantie naar Zuid-Afrika had gemaakt ging het hard achteruit. Eind augustus gaf ze haar laatste spinningles. Op 21 december 2009 verloor zij haar laatste gevecht op 37 jarige leeftijd.

De stichting MirandaMania geeft invulling aan de wens van Miranda. Zij wilde niet vergeten worden. Samen met haar collega’s van Optisport had ze al meerdere acties voor goede doelen georganiseerd. Ter ere van Miranda organiseerden haar collega’s in 2010 de eerste MirandaMania. De stichting heeft de naam van de collega’s overgenomen en het is nu een begrip geworden.

Hiermee krijgt Miranda de eer die zij verdient. En draagt zij nog steeds bij aan diverse goede doelen.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.