FC Medemblik gaat groen door het installeren van 97 zonnepanelen

Medemblik – FC Medemblik investeert binnenkort in een aantal duurzame maatregelen m.b.t. de kantine. Zo wordt er in de maand mei van dit jaar een grondige dakrenovatie uitgevoerd, waarbij het dak van het oudere kantinedeel wordt voorzien van een hoogwaardige dakisolatie.

Deze dakrenovatie gebeurt o.a. met hulp van een grote groep vrijwilligers, waarna het gehele dak van de kantine enkele weken later wordt voorzien van zonnepanelen. Een sportvereniging verbruikt veel energie en het dak van de kantine van FC Medemblik is zeer geschikt voor het plaatsen van deze panelen. De zonnepaneleninstallatie bestaat hoofdzakelijk uit 97 zonnepanelen en een omvormer, en wordt met enige technische aanpassingen aangesloten op het elektriciteitsnet. Hierdoor levert de installatie de opgewekte stroom terug aan het net. Met aftrek van de ontvangen subsidies heeft deze renovatie en zonnepaneleninstallatie een verwachtte terugverdientijd van 6 jaar! FC Medemblik kan daardoor al na 6 jaar genieten van gratis zonnestroom.

Hiernaast zal er tijdens het jaarlijkse Vriendentoernooi, dit jaar op 04 juni, de mogelijkheid worden geboden om één of meerdere zonnepanelen te sponsoren. Deze sponsoractie wordt met een competitie-element opgezet: Iedere sponsor mag inschatten wat de komende jaaropbrengst is van de zonnepaneleninstallatie. De sponsor die het dichtstbij de daadwerkelijke jaaropbrengst komt staat een mooie prijs te wachten!

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.