West-Friese jongeren blijven zuipschuiten, stuurgroep trekt aan de bel.

REGIO – Er zijn nog te veel jongeren met te veel alcohol in hun bloed die uiteindelijk in een ziekenhuis belanden. Dat meent Koen Schuiling, burgemeester van Den Helder en voorzitter van de stuurgroep In Control of alcohol in de Kop van Noord-Holland

De burgemeester en wethouders volksgezondheid in regio Noord-Holland Noord trekken daarom aan de bel. Zij zien noodzaak om vol te blijven inzetten op beperking van alcohol onder jongeren. “En de kinderen die terecht komen in het ziekenhuis zijn nog maar het topje van de ijsberg”, aldus de burgemeester.

Uit cijfers van het Westfriesgasthuis blijkt dat ten opzichte van vorig jaar weinig verandering heeft plaatsgevonden in het aantal opnames op de alcoholpoli. De gemiddelde leeftijd van de “bezoekers” van de alcoholpoli ligt nog steeds rond de 15 jaar. De wettelijke leeftijd waarop alcohol mag worden gedronken is 18 jaar sinds de wetswijziging die per 1 januari 2014 is ingegaan. 

Stijging in West-Friesland

De ambulancezorg in Noord-Holland Noord houdt ook bij welke ritten “alcoholgerelateerd zijn” en die cijfers laten zien dat het probleem van alcoholgebruik onder jongeren in de regio West-Friesland weer aan het toenemen is. In de regio’s Kop van Noord-Holland en Regio Alkmaar laten de cijfers juist een lichte daling zien. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.