Medemblik Actueel.

Sport

Oude garde tegen nieuwe troeven tijdens kortebaan Wognum

Wognum – De kortebaan in Wognum op vrijdag 6 mei belooft een strijd te worden tussen de oude, vertrouwde namen en de nieuwe troeven. Als tweede koers van het seizoen zijn de kwaliteitsverhoudingen tussen de paarden nog nauwelijks duidelijk. Dat maakt het spektakel op de Kerkstraat extra interessant. Het aanvangstijdstip is 13.00 uur, de eerste start valt om 13.30 uur.

De finale van de kortebaan van vorig jaar, de strijd om het Nederlands Kampioenschap, ligt nog bij velen vers in het geheugen. Tot twee keer toe gingen de paarden Asko Bond en Evison in volle strijd in galop waardoor de rit opnieuw moest. Uiteindelijk moest Asko Bond geblesseerd afhaken waardoor Evison de nationale titel in de schoot geworpen kreeg. Later ging de nationale titel alsnog naar Asko Bond nadat in het bloed van Evison het verboden middel lamotrigine was aangetroffen. De door trainer Cees Hetteling aangevoerde verklaring hiervoor vond de aanklager van de NDR plausibel. Desondanks volgde terugstelling.

Beide paarden stonden na de koers enkele maanden geblesseerd aan de kant. Evison miste de rest van het seizoen. Asko Bond kwam zonder succes nog zes keer in actie. De eigenaren van beide paarden willen mogelijk iets recht zetten op 6 mei.

Uitdagers

Wie de belangrijkste uitdagers van de finalisten van vorig jaar zijn, is nog niet duidelijk. Het kortebaanseizoen start op zaterdag 30 april in Assendelft. Ongetwijfeld zullen daar de eerste nieuwe talenten zich laten zien. Dit zal zes dagen later niet anders zijn. Assendelft en Wognum zijn bovendien de eerste kansen tot succes voor de paarden die het kortebaanseizoen van 2015 kleur hebben gegeven.

De Stichting Kortebaandraverij Wognum heeft met Jan Ootes in het afgelopen jaar een nieuwe voorzitter gekregen. Hij is de opvolger van Jan Koeleman die bij de voorgaande 50 edities betrokken was. Net als vorig jaar maakt de organisatie gebruik van een groot LED-scherm langs de baan als extra service voor het publiek. Tevens staat er opnieuw een sponsortent langs de baan en zet Runnerz totalisatorwagens in aan beide kanten van de straat. Voor de kinderen van de basisscholen is de kortebaan extra spannend. Zij kunnen meedoen met de kindertoto.

Meer informatie

Meer informatie over de kortebaan in Wognum en de sport is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site is vanaf dinsdag 3 mei het deelnemersveld te vinden. Later op de dag volgt ook een voorbeschouwing met tips. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, video’s, uitleg over de sport en wedmogelijkheden te vinden. Informatie specifiek over het evenement staat op de vernieuwde website www.kortebaanwognum.nl

Reageren via facebook