Nazaat van Diederik Sonoy op bezoek in Medemblik

Medemblik – De Belgische Baron Bernard Snoy et d’Oppuers bezocht, met zijn voltallige familie, afgelopen zondag het havenstadje Medemblik. Hij is een nazaat van geuzenleider Diederik Sonoy en is zeer geïnteresseerd in zijn familiehistorie.

Diederik Sonoy was van 1572-1588 gouverneur van het Noorderkwartier en is mede bekend van het beleg van Medemblik in 1588 door Maurits van Oranje. De familie werd ontvangen in het voormalige stadhuis en welkom geheten door historicus Peter Swart, wethouder Hans Tigges en de Oudheidkundige Vereniging Medenblick. Daarna volgde een wandeling door historisch Medemblik,meldt onze nieuwspartner Rodi Media

Meer weten van het verleden van de Radboudveste? Bezoek het stadsmuseum aan de Dam op woensdag, zaterdag of zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.