Westfriese Bibliotheken stappen over op onveilige wachtwoorden

Regionieuws – Als u lid bent van 1 van de West-Friese bibliotheken en vaak online bent op de website van de West-Friese bibliotheken dan weet u dat u nu nog gebruikt kunt maken van een wachtwoord die mag bestaan uit hoofdletters en kleine letters waardoor er een complexer wachtwoord mogelijk is en dus moeilijker te achterhalen voor kwaadwilligen.

Vanaf 10 april 2016 is dit niet meer mogelijk meldt de Westfriese Bibliotheken. Dan stappen zij over op een systeem waarbij enkel wachtwoorden met kleine letters mogelijk zijn. Om dan opnieuw te kunnen inloggen zul jij je wachtwoord opnieuw moeten aanvragen of je huidige wachtwoord in kleine letters in te voeren.

Waarom de Westfriese Bibliotheken deze stap terug in de tijd hebben gemaakt is niet duidelijk, wij konden niemand te pakken krijgen die hier meer over kon vertellen. Of het gebruik van cijfers of andere karakters als bijvoorbeeld het vraagteken of uitroepteken mogelijk is, kon ons ook niet worden verteld. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.