regatta centrum ISCM

VVD Medemblik kritisch over verkoop zeilcentrum Medemblik

Medemblik – Iedere vereniging is de afgelopen jaren getroffen door bezuinigingen van de gemeente: voetbalverenigingen, dorpshuizen, etc. Ook het zeilcentrum ISCM in Medemblik ontsprong de dans niet.

mark raatIn januari 2014 namen VVD en CDA het initiatief tot verkoop van het gebouw en het terugschroeven van de subsidie voor de exploitatie. Wethouder Fit heeft dit besluit inmiddels uitgevoerd: vorige week besloot de raad het gebouw voor € 568.000 te verkopen aan jachthavenbedrijf RCM. Het Watersportverbond, dat o.m. jeugdtrainingen verzorgt, zal ruimtes in het pand voortaan gaan huren. Op zich steunt de VVD de verkoop van het gebouw: wij denken dat de nieuwe opzet succesvol zal zijn. Toch wringt de schoen. Want is de subsidie van de gemeente wel beëindigd straks? Nee: de gemeente blijft ook ná verkoop jaarlijks € 45.000 betalen. Dat geld is bedoeld voor een sportleraar en personeel dat zeilevenementen naar Medemblik moet halen.
 
Mark Raat, fractievoorzitter van de VVD, zegt: “Opmerkelijk. Zeker als je bedenkt dat er vorig jaar nog voor € 440.000 belastinggeld is geïnvesteerd in het zeilcentrum. De gemeente verkoopt dus een pas opgeknapt complex én blijft jaarlijks subsidie betalen. De VVD is hier op tegen.”

“Ten eerste omdat de wethouder haar opdracht onvolledig uitvoert. Ten tweede omdat een gemeente geen commercieel bedrijf hoort te steunen. Investeren in sport of evenementen prima: maar dan op een andere manier. Een VVD-voorstel voor een inhoudelijke discussie over de subsidie werd gesteund door PvdA, PWF, GL, CU, PW2010 en BAMM. Maar de coalitiepartijen CDA, Gemeentebelangen en D66 stemden tegen. Want stel je eens voor de wethouder gezichtsverlies lijdt,” gaat Raat verder. 

“De VVD neemt hier geen genoegen mee. Wij laten kromme zaken niet recht praten. Inmiddels hebben wij schriftelijke vragen gesteld aan de wethouder en haar opgeroepen om alsnog, desnoods op eigen initiatief, met de gemeenteraad in gesprek te gaan,” besluit Mark Raat. 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.