14.3 C
Medemblik
27 september 2020 05:45
Medemblik Actueel.

Nieuw: digitale parochieveiling St. Martinus

Medemblik – Iedere twee weken verse bloemen van Lotus, een rondvlucht boven Medemblik, boodschappenpakketten van Deen en de Spar, restaurantbonnen van Medemblikker eetgelegenheden, een rondleiding bij een tulpenbedrijf in de regio en nog veel meer: u schaft het allemaal aan tijdens de St. Martinus-parochieveiling 2.0.

Tekst: Wietske Weel

Tot en met 15 maart vindt de jaarlijkse parochieveiling van de St. Martinus-kerk in Medemblik plaats. Deze keer duurt de veiling niet één avond, maar kunt u maar liefst twee weken lang de leukste producten, bonnen en uitstapjes aanschaffen. De opbrengst gaat naar het goede doel: het onderhoud van de St. Martinuskerk, de pastorie en de Sint Pieter in Medemblik. Maandenlang hebben Gerard van Onzenoort, Emiel Bodewes en Jack Hoogendijk keihard gewerkt om de veiling tot stand te brengen. Jack Hoogendijk vertelt hoe het werkt.

“We hebben een prachtig, glossy kavelboek opgesteld waarin ruim 100 veilingkavels zijn opgenomen. Dit boek gaat naar 1500 geïnteresseerden. De kavels hebben een vaste prijs, mensen hebben twee weken lang de tijd om iets aan te schaffen. We zijn erg blij met de steun van de Medemblikker horeca en ondernemers, zij hebben enthousiast bijgedragen. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld een rondleiding kopen bij een tulpenbedrijf, waar robots de tulpen bossen. Of een stadswandeling door Medemblik onder leiding van een gids. Prachtig toch?”

Hoop op meer opbrengst

Voorgaande jaren vond de veiling plaats op één avond. Waarom is dit jaar gekozen voor een kavelboek en een digitale veiling? “We hopen onze opbrengsten te verhogen. Tijdens de klassieke veilingavond moesten we het hebben van zo’n 80 bezoekers. We hopen op deze manier meer mensen de gelegenheid te geven een kavel te kopen, en ook de jeugd wat beter te bereiken.”

Samen werken, samen delen

Ook de middenstand heeft baat bij de parochieveiling. “Wij verkopen hun producten. De slager biedt bijvoorbeeld een barbecue. Als deze verkocht wordt krijgen wij een percentage van de opbrengst. Daarbij hebben we ook zelf kavels aangeschaft om te verkopen. Daarom is het thema van deze veiling ‘Samen werken, samen delen.’ We hebben er allemaal baat bij!” De veilingcommissie heeft met hart en ziel aan de veiling gewerkt. “We hopen op een groot aantal inschrijvingen én een topverkoop natuurlijk. Maar ons werk zit er bijna op, dan is het uit onze handen. Nu zijn de kopers aan zet!”  

Meer weten? Kopen?

Wilt u een kavel kopen? Tot 15 maart kunt u terecht op www.martinuskerkmedemblik.nl/veiling.  

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?