Sneeuwval en gladheid goed voor file van 16km op de A7

Regionieuws – Het is weer even winters in Noord-Holland en direct staat het verkeer muurvast. Vanochtend was de spitsstrook tussen Purmerend en Zaandam vanwege de sneeuwval en de gladheid afgesloten om zo de strooiwagens en sneeuwschuivers de kans te geven de boel op te ruimen. En dat was te merken ook. Op het hoogtepunt van stond er 16km file en was de tijd die je in de file stond opgelopen tot bijna 2 uur.

Op de N242 zijn vannacht door gladheid drie auto’s van de weg geraakt. Een bestuurder raakte gewond. Een automobilist raakte rond 2.00 uur bij Oude Niedorp van de weg. Hij raakte niet gewond, wel moest zijn auto worden weggesleept.

Een half uur later ging het mis op de Smuigelweg in Heerhugowaard. Ook daar slipte een auto en raakte van de weg. De bestuurder ramde een verkeerslicht en kwam net voor een sloot tot stilstand. De automobilist is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Tijdens het afhandelen van dit ongeluk, schrok een automobilist van een politiewagen op de weg, hij remde, slipte en knalde vervolgens tegen een fietsenhok aan. Daarbij raakte zijn auto beschadigd en sneuvelde een fiets.

En zojuist is op de N243 ook vanwege de gladheid een ongeval gebeurd waardoor deze weg volledig afgesloten is, wilt u via Hoorn-Avenhorn naar Alkmaar neem dan een andere route.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.