Inwoners Abbekerk hebben maar 1 wens en dat is nieuwbouw ..

Abbekerk – Gisteravond vond in een stampvolle gymzaal van het dorpshuis een door de dorpsraad georganiseerde vergadering plaats over de toekomst van het dorp en over de vraag over nu wel of geen woningbouw moet komen.

Lees ook: Provincie vernietigd met 1 pennestreek nieuwbouwplannen Abbekerk

Al snel werd duidelijk dat de inwoners van het dorp bang zijn dat Abbeker in een slaapdorp gaat veranderen en de jeugd het dorp gaat verlaten om zich elders te vestigen. Ook waren sommigen bang voor de toekomst van de lagere school, één van de aanwezigen vertelde dat nieuwbouw de school een positieve boost kan geven omdat dan het aantal leerlingen niet verder zal gaan dalen.

Sjaak Bosch zegt dat het verdwijnen van de school ook de doodsteek voor het dorp zal zijn, jonge gezinnen zullen zich dan niet meer gaan vestigen in Abbekerk, ,, en dat is een ramp voor Abbekerk,” zegt Bosch.

Lees ook: Provincie staat geen nieuwbouw in Abbekerk toe

Met een jalourse blik werd nog gekeken naar het buurdorp De Weere waar een actief verenigingsleven er voor zorgt dat het dorp levendig blijft en er tijdens de jaarlijkse dorpsveiling bijna het hele dorp komt meebieden, ,, wat een verschil met Abbekerk, de veiling van 2015 bracht nog niet eens de helft van de mensen op die nu in de zaal zitten,” vertelde 1 van de bezoekers gisteravond.

De dorpsraad zal met de uitkomst verder gaan overleggen met de gemeente Medemblik over hoe nu verder, zeker nu de Provincie op de twee aangewezen plekken ineens geen woningbouw meer toestaat.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.