Mazen Alkadri uit Syrië aan de slag als grafisch vormgever dankzij WerkSaam

Regionieuws – Mazen Alkadri (32 jaar), afkomstig uit Syrië, woont sinds 1 jaar in Nederland. In Syrië en later in Dubai was Mazen grafisch ontwerper. Eenmaal in Nederland moest hij opnieuw zijn leven opbouwen. Bij WerkSaam kwam hij terecht in een Arbeidsgroei-traject.

In een gesprek met WerkSaam verteld Mazen over zijn periode tussen aankomst in Nederland en het beginnen met werken bij zijn huidige werkgever. Mazen verteld daarin dat hij de eerste 2 weken dat hij in Nederland was redelijk geschokt was toen hij hoorde wat hem te wachten stond. Vooral de overgang van het leven in Syrië naar die in Nederland was een grote en vaak te snelle stap die hij moest nemen waardoor Mazen besloot om er iets aan te gaan doen en in gesprek te gaan metn mensen die hem konden vertellen hoe het systeem in Nederland werkt en wat de regels waren om zijn kansen te ontdekken.

Mazen vond vooral de eerste paar dagen enorm wennen omdat het niet duidelijjk was wat hij moest doen maar na twee weken begon hij de regels te begrijpen en wat er van hem werd verwacht. Hij besefte dat hij gewoon elke baan die zich aandiende moest aanpakken om aan het werk te kunnen gaan om ondertussen te kunnen zoeken naar een baan die bij hem en zijn opleiding paste.

Mazen is WerkSaam ook dankbaar voor wat zij voor hem hebben betekend en dat er zicht is op een vast arbeidscontract bij zijn huidige werkgever waar hij als grafisch vormgever aan het werk is.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.