24 C
Medemblik
8 augustus 2020 23:12
Medemblik Actueel.

Kolfvrouwen Andijk één na beste van Noord-Holland

Andijk – Jaarlijks organiseert de kolfclub uit Wieringerwaard een kolfwedstrijd voor alle kolfsters uit Noord-Holland. In iedere klasse kan een gouden tientje worden gewonnen.

Daar hadden 12 vrouwen van kolfclub “De Vrouwenkliek” wel oren naar. Na het spelen van de voorrondes mochten Hannie Bakker, Christina Koster, Lucia van de Klashorst, Marianne Mulder en Marry Boon terugkomen voor de finale. Lucia en Marianne stonden op dat moment als eerste geklasseerd in de 2e en 4e klasse, Christina en Hannie 2e en 5e in de 2e klasse en Marry met nog twee andere dames 5e in de 4e klasse. Het werd in iedere klasse een hele spannende finale.

Marry kon in haar klasse één concurrente afschudden, de ander was sterker, en werd daardoor 5e, Marianne kon helaas haar eerste plek niet vasthouden en werd 2e in de 4 klasse.
In de 2e klasse speelde Hannie, zoals bij haar gebruikelijk onder spanning, goed en steeg naar de 3e plaats, Christina had haar zenuwen minder onder bedwang en eindigde op de 6e plaats en Lucia kon de koppositie ook niet vasthouden en werd uiteindelijk 2e. Al met al kwamen de dames thuis met een vracht zilver, de 2e plaatsen waren goed voor een zilveren tientje, de derde plaats voor een zilveren rijksdaalder en Christina en Marry werden verblijd met een zilveren kwartje. De club uit Andijk heeft dus weer goed van zich laten horen en wat moois laten zien.

Wil je ook eens komen kolven dan ben je van harte welkom op de dinsdagavond in Cultura. Kom eens samen met je liefste zus, je gezelligste buurvrouw of je alleraardigste vriendin.

Marry Boon, secretaris van kolfclub “De Vrouwenkliek”

Via: Andijker.com

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?