Medemblik Actueel.

Spannende dagen voor bewoners Sint Martinus.. maar It giet oan!

Medemblik Een week lang was de spanning om te snijden in Sint Martinus…zou het doorgaan? Of toch niet… Elke dag werd er gemeten en slechte stukken werden afgezet en voorzien van een waarschuwingsbord. Op woensdag 10 februari kwamen de verlossende woorden: it giet oan!

Om op krachten te komen starten we in Leeuwarden met een stevige kom erwtensoep, uiteraard met roggebrood en spek. Alle deelnemers ontvangen een startkaart, de tocht der tochten kan beginnen! In Sneek aangekomen is er een quiz over de Elfstedentocht, want weet u eigenlijk onder welke naam onze koning heeft meegedaan aan de Elfstedentocht? De tocht gaat verder naar ijlst, Sloten, Stavoren en Hindelopen. Daar worden spreekwoorden geraden, met sneeuwballen gegooid, geraden welke bekende schaatsers er op de foto staan en wintermemory gespeeld.

Met al vijf stempels op de kaart, wordt het tijd voor koek en zopie in Workum. Heerlijk een kop warme chocolademelk met een lekkere koek. Veel tijd om op krachten te komen is er niet, we moeten zorgen dat we binnen de tijd de tocht hebben uitgereden. We gaan naar Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum en ook daar worden allerlei activiteiten uitgevoerd. Een quiz over Friesland, een geheugenspel en een prijsvraag, want weet u nog wanneer de laatste Elfstedentocht gereden is?

We komen weer aan in Leeuwarden en de stempelkaart is vol. Alle deelnemers hebben de tocht uitgereden en een Elfstedenkruisje ontvangen.

Wat een gezellige middag! Mede mogelijk gemaakt door de hulp van vele vrijwilligers, bedankt hiervoor!

Reageren via facebook