Medemblik Actueel.

Algemeen

Omfietsen geblazen: Fietspad Wervershoof afgesloten voor fietsers

Wervershoof – Met ingang van maandag 15 februari 2016 wordt het fietspad Kerkeland in Wervershoof afgesloten voor fietsverkeer. Reden hiervoor is dat de oversteek op de kruising tussen Kerkeland en Driehuizen als erg gevaarlijk wordt aangemerkt.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Gemeente Medemblik willen graag dat fietsers veilig gebruik kunnen maken van de weg. De fietsoversteek bij de Driehuizen -een tachtigkilometerweg- is niet veilig.

Veiliger maken

Er is geprobeerd om de kruising veiliger te maken. In 2013 hebben het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Gemeente Medemblik bij wijze van experiment een ‘save cross’ neergezet, om het verkeer op de Driehuizen te waarschuwen voor overstekende fietsers en voetgangers. Na anderhalf jaar werd de conclusie getrokken, dat de fietsers geen gebruik maakten van de knop, die de waarschuwingslichtjes in werking zette. Daarnaast werd de ‘save cross’ tot twee maal toe vernield.

Alternatief: omfietsen

Daarom is er nu door gemeente en het Hoogheemraadschap gekozen voor een alternatief. Voor hun eigen veiligheid moeten de fietsers nu de Kibbel af rijden. Op de Nieuwedijk kunnen zij via een veilige rotonde de Driehuizen oversteken en hun bestemming bereiken. Er worden borden en hekjes op het Kerkeland geplaatst, zodat het voor fietsers onmogelijk wordt het Kerkeland te gebruiken. Voetgangers kunnen nog wel gebruik blijven maken van de doorsteek via Kerkeland. We hopen op deze manier de veiligheid van de weggebruikers te bevorderen.

Reageren via facebook