Medemblik zet 3 jeugdige kampioenen in het zonnetje

Medemblik – Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari zijn veel sportkampioenen uit de gemeente Medemblik gehuldigd. Toch bleken er nog sporters uit 2 disciplines onopgemerkt te zijn gebleven. Deze zijn donderdag 28 januari alsnog uitgenodigd op het gemeentehuis in Wognum door wethouder Sport, Joset Fit, om deze jonge Nederlands Kampioenen uit 2015 in het zonnetje te zetten.

Jordy Mol (14 jaar) als Nederlands kampioen Trampolinespringen in Rotterdam en de zusjes Tannika Oussoren (10 jaar) & Sharissa Oussoren (9 jaar) van het skiteam van Skicentrum Hoorn als Nederlands kampioenen Formatie Skiën in Groningen.

Uit handen van beleidsmedewerker Gerben Konijn en mevrouw Fit ontvingen ze een felicitatiebrief, bos bloemen en een aandenken in de vorm van een beeldje dat speciaal voor de kampioenen is ontworpen door kunstenares Lenie van der Laan.

Jordy bereid zich inmiddels voor op plaatsing voor deelname aan het WK Trampolinespringen over 2 jaar in Bulgarije. Tannika & Sharissa bereiden zich inmiddels voor op deelname aan het NK Formatie Skiën op 17 april a.s. in Hillegom.

Wat is NK formatie skiën (demoskiën)?

Het Nederlands Kampioenschap Synchroon Skiën – Snowboarden is een wedstrijd op rollerpiste voor skiërs en snowboarders uit heel Nederland. Het is te vergelijken met synchroon zwemmen, maar dan op ski’s of een snowboard!

Teams trainen hun demo in groepsverband om zo spectaculair mogelijke vormen synchroon te skiën of snowboarden. In een demo met muziek van maximaal drie minuten laat het team aan de jury en het publiek zien waarom zij Nederlands Kampioen moeten worden. De teams worden beoordeeld op synchroniteit, techniek en choreografie en originaliteit.

Kampioenen 2016?

Gemeente Medemblik huldigt elk jaar bij de nieuwjaarsreceptie zijn Nederlands-, Europees- en Wereldkampioenen van het afgelopen jaar. Graag ontvangen wij uw tip voor kampioenen in 2016.

De drie kampioenen. samen met wethouder Joset Fit
De drie kampioenen. samen met wethouder Joset Fit

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.