De badmintonvereniging in Andijk zoekt jeugdspelers..

ANDIJK – Badminton, een simpel spelletje voor op het strand of op de camping? Echt niet! Badminton is een dynamische actieve en intensieve sport die zelfs op olympisch niveau wordt beoefend. Algemeen wordt aangenomen dat India de oorsprong is van het badminton omdat daar het spel POONA werd beoefend. 

Engelse officieren introduceerden het spel, waarmee zij in India kennis maakten, in Engeland en omstreeks 1873 werd het spel intensief beoefend op het landgoed van de Hertog van Beaufort in Gloucestershire. De naam van dat landgoed was Badminton en aangenomen mag worden dat de naam van het landgoed is overgegaan op het spel. Op deze manier is het spel in Europa terecht gekomen. Het spel wordt wereldwijd gespeeld. De sterkste spelers vind je in Azië. In Europa, in Engeland en Zweden.

Badmintonvereniging ASONIA is op zoek naar de jeugd. Jullie zijn onze toekomst en wij willen dolgraag kennismaken met jullie. Kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom bij onze club. Badminton moeten jullie ervaren. Het heeft alles in zich: techniek, spanning, spel, inzicht en bovenal PLEZIER. Iedere woensdagavond worden jullie om kwart voor zeven welkom geheten door onze trainer Adri Verberg. Een racket heb je niet nodig, die hebben wij voor jou in bruikleen. De volgende zaken moet jij meenemen: plezier en geestdrift, schoenen, sportbroekje en shirt.
De plek waar jullie iedere week mogen spelen is sporthal “De Klamp”.

Wij verheugen ons op jullie komst. Wanneer je interesse hebt kan je spontaan langskomen op de woensdagavond. Wel voor 18.45 uur aanwezig zijn. Wil je vooraf informatie, dat kan bij:
Anja Fischer-Molenaar, telefoon 0228-593409 of mail naar: 1619pb44@hetnet.nl; Rob Bakker, telefoon 06-16197001 of mail naar: rim.bakker@quicknet.nl; Jos Bot, telefoon 0228-583433 of mail naar: bot090@outlook.com

Tot woensdagavond, Badmintonvereniging ASONIA

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.