Medemblik Actueel.

Voetbal

Wognum Nicols A1 kampioen van de najaarscompetitie.

[adrotate group="2"]

Wognum – Al snel na het begin van de competitie werd duidelijk dat de strijd om het kampioenschap tussen onze A1 en die van Architecten Bob Nieuweboer A1 zou gaan. Beide ploegen startten voortvarend waarbij met name Architecten Bob Nieuweboer A1 enkele monsterscores noteerden. Halverwege de competitie mochten de beide ploegen in Wervershoof tegen elkaar aantreden.

Architecten Bob Nieuweboer A1 begon met een betere uitgangspositie omdat zij over een duidelijk beter doelsaldo beschikten. De wedstrijd ging gelijk op en Wognum Nicols A1 had het bijzonder lastig en kreeg hardnekkig tegenstand. Toch bleek onze A1 de betere ploeg en uiteindelijk wisten zij dat ook in de stand tot uitdrukking te brengen. Wognum Nicols A1 wist Architecten Bob Nieuweboer A1, in het hol van de leeuw, met 1 – 2 te verslaan.

In het vervolg van de competitie bleven de beide ploegen winnen waardoor Wognum Nicols, met nog 2 wedstrijden te gaan, de ranglijst aanvoerde.

In de voorlaatste wedstrijd tegen de A1 van Purmerend leek het toch nog mis te gaan. Wognum Nicols A1 viel aan en Purmerend A1 counterde bijzonder effectief. In de tweede helft nam Purmerend A1 een 5 – 2 voorsprong en donkere wolken tekenden zich boven onze A1 af. Zij toonden echter karakter en knokten zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk was het Boy Beerepoot die in de laatste minuten van de wedstrijd de 5 – 5 binnenschoot. Door dit gelijke spel liep Architecten Bob Nieuweboer A1 2 punten in en liep de voorsprong in tot 1 punt.

In de laatste wedstrijd moest dit punt voorsprong tegen de A2 van Purmerend verdedigd worden. Eigenlijk kan deze laatste wedstrijd geen wedstrijd genoemd worden. Het werd een kat en muis spelletje waarbij Purmerend A2 alle hoeken van de zaal te zien kreeg. In 50 minuten tijd werd de A2 van Purmerend met 41 – 1 de zaal uitgeblazen waardoor het kampioenschap definitief veilig gesteld werd.

Wognum Nicols A1 behaalde in 11 wedstrijden 31 punten en sloten af met 141 doelpunten voor en 12 doelpunten tegen. Dit kampioenschap werd behaald met de volgende spelers met achter hun naam het door hen gemaakte aantal doelpunten.

Boy Beerepoot 39, Kay de Wilde 23, Timo Bedorf 16, Gijs Baten 14, Martijn Wit 18, Wouter Doodeman 14, Nick Rood 5, Jeffrey Stam 4, Davy Stam 4, Stan Tol 3, Rick van Stralen 1, Antony Stam

De A1 worden gesponsord door van Straalen de Vries en behaalden hun kampioenschap in hun nieuwe van Straalen de Vries tenues.

Reageren via facebook