Frisse neus ophalen in het Streekbos met het IVN-West-Friesland

Regionieuws – Een frisse neus halen en het winterse Streekbos ontdekken? Ga dan op zondag 10 januari om 14.00 uur mee op pad met twee IVN-gidsen. Verzamelplaats is het IVN in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. De wandeling wordt aangepast aan de weersomstandigheden en de deelnemers, volwassenen én grotere kinderen. Laarzen aandoen is wel zo handig.

In het Streekbos zijn allerlei soorten overwinterende vogels op zoek naar voedsel. Groepen rondzwervende staartmezen en soms met een beetje geluk goudhaantjes, de kleinste vogeltjes van Nederland. Het winterkoninkje is een echte winterzanger, zijn geschetter is met geen ander te vergelijken. Sneeuw- of vogelgarantie kan het IVN echter niet geven… we laten ons onderweg verrassen. Bloeit er nog wat? Is alle groen wel in winterrust?

Een bos in de winter hoeft niet saai te zijn want aan gezonde en omgewaaide bomen is veel te zien. Winterzwammen zoals het Fluweelpootje kunnen heel goed vorst verdragen en zijn net zo fraai als herfstpaddenstoelen. En wat dacht u van de Judasoren? Van ‘buiten’ word je beter en samen beleef je gewoon meer.

Vertrekpunt:Streekbos Paviljoen Veilingweg 21a 1611 BN  Bovenkarspel

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.