Provincie vernietigt met 1 pennestreek kans op nieuwbouw Abbekerk

Abbekerk – Het kwam hard aan bij wethouder Hans Tigges en Voorzitter Eelco Haagsma van de Dorpsraad Abbekerk/Lambertschaag, het bericht dat de provincie Noord-Holland met 1 pennestreek beide locaties in Abbekerk die waren aangewezen als mogelijke nieuwbouwplaatsen omgetoverd tot ‘weidevogelgebied’.

Wethouder Hans Tigges is zeer verontwaardigd. ,,Wij kregen hier de dag voor Kerst een telefoontje over van een provincie-ambtenaar. Ik wist niet wat ik hoorde. Deze plannen zitten er al jaren aan te komen en dat hebben we altijd afgestemd met de provincie. In november kregen we nog te horen van de provincie dat we op beide plekken kunnen bouwen. Een maand later is het ineens weidevogelgebied. En dat hadden we dan ergens op de website van de provincie moeten zien!” schrijft het NHD vandaag.

Voorzitter Eelco Haagsma van de Dorpsraad Abbekerk/Lambertschaag is ook verontrust. ,,Het zou een ramp zijn als de nieuwbouw niet doorgaat. Er is hier volop discussie over de plek waar de huizen moeten komen. Als Dorpsraad zijn we daar neutraal in, maar een ding staat voor ons als een paal boven water: er moet nieuwbouw komen.’’

Of er een alternatief is in Abbekerkerk voor de bouw van 60 woningen is nog maar de vraag, Haagsma ziet nog wel ruimte op de voormalige plek van de buitendienst maar meer dan 15 woningen zullen daar niet passen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.