4.4 C
Medemblik
28 november 2020 23:09
Medemblik Actueel.

Deelnemers Horizon College bezoeken Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen

Regionieuws – Deze week bezochten de eerste groepen leerlingen van het ROC Horizon College het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen. Hier kregen ze uitleg over de vele mogelijkheden die er zijn om veilig en comfortabel te kunnen blijven wonen, ook tot op hoge leeftijd.

 

Een stekker die veilig uit het stopcontact gehaald kan worden door licht aan het snoer te trekken. Handig voor mensen die weinig kracht in hun handen hebben. Of een kookplaat die automatisch uitschakelt als er te lang geen beweging in de keuken is gesignaleerd. Hiermee kan een brand door een droogkokende pan worden voorkomen. Of een video- intercomsysteem waarmee je kunt zien wie er voor de deur staat en met deze persoon op afstand kunt praten. En als je wat minder goed ter been bent, kun je de voordeur op afstand openen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van technieken die men in het belevingscentrum kan zien en ervaren.

Advisering ouderen
De leerlingen van het ROC Horizon College sector gezondheidszorg hebben tijdens hun stage veel contact met ouderen en met mensen met een beperking. Door een bezoek aan het belevingscentrum hebben ze een goed beeld gekregen van de technische mogelijkheden die er zijn om mensen te helpen in het behouden van hun zelfstandigheid en vrijheid. Deze kennis kunnen ze gebruiken in hun werk bij het adviseren van mensen die prettig en comfortabel in hun eigen woning willen blijven wonen.

Kom gerust eens langs
Wilt u ook eens langs langskomen? U bent van harte welkom. U vindt het belevingscentrum in de winkelstraat Kleine Noord op nummer 57 (naast hotel Petit Nord). U kunt tijdens openingstijden elk moment binnenlopen. De openingstijden zijn van donderdag tot en met zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. De toegang is gratis. Onze gastheren en -vrouwen vertellen u graag meer over de slimme oplossingen die u in het belevingscentrum aantreft. Wilt u met een groep komen? Dan kunt u het beste eerst een afspraak maken via belevingscentrum@lekkerblijvenwonen.nl.

Meer informatie over het belevingscentrum: www.lekkerblijvenwonen.nl/belevingscentrum.

Reageren via facebook