Heeft u nog een rekening open staan bij justitie?

Regionieuws – Let dan op. Vandaag gaat de politie in West-Friesland rondrijden met een ANPR ( Automatic Numberplate Recognition). Deze scant met een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen en laat een alarm afgaan als er nog een rekening openstaat.

De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn. 

Een rede zou kunnen zijn:

  • Afname DNA,
  • Betalen van schadevergoedingen aan slachtoffers,
  • Gesignaleerde criminelen,
  • Verdachte personen,
  • Rijden zonder rijbewijs,

Voor meer info zie:  https://www.politie.nl/themas/anpr.html

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.