Menu – Risotto met asperges, zalm en garnalen
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
Ingredients
- 300 g witte en/of groene asperges
 - 2 el olijfolie
 - 1 ui (gesnipperd)
 - 300 g risottorijst
 - 1 liter visbouillon van tablet
 - 1 courgette (in kleine blokjes)
 - 1 el verse peterselie (fijngehakt)
 - 200 g zalmfilets (in dobbelstenen)
 - 200 g reuzengarnalen (gekookt)
 - 20 g boter
 
Instructions
- Schil de witte asperges en snijd een stukje van het houtige uiteinde. Dunne groene asperges hoeven niet geschild te worden.
 - Kook de witte asperges beetgaar in circa 15-20 minuten; de groene asperges hebben een kortere kooktijd. Reken op ongeveer 8 minuten. Laat ze uitlekken en snijd in stukjes.
 - Verhit de olijfolie in een (hapjes)pan met opstaande rand.
 - Fruit de uisnippers even aan.
 - Doe de rijstkorrels in de pan en bak ze al roerend gedurende enkele minuten.
 - Voeg nu bij kleine beetjes tegelijk de bouillon toe. Giet telkens als de rijstkorrels het vocht hebben opgenomen weer wat bouillon in de pan.
 - De risottorijst is in ongeveer 18-20 minuten beetgaar.
 - Bij het doorbijten van een rijstkorrel zit er een minuscule harde kern in.
 - Risottorijst hoort niet tot pap gekookt te worden.
 - Meng na 15 minuten de courgetteblokjes en peterselie door de risotto.
 - Voeg op het laatste moment de zalm- en aspergestukjes toe. Schep de stukjes voorzichtig door de risotto zodat ze heel blijven.
 - Roer, zodra de zalmstukjes nét gaar zijn, de garnalen en de boter door de smeuïge risotto.
 - Eet een frisse, knapperige groene salade bij dit gerecht.
 
Notes
[b]Tip: Vervang de zalm door tonijnfilet en de garnalen door gekookte mosselen.[/b]
		Reageer
		
				