MEDEMBLIK – Samen met DEEN Supermarkten brengen wij elke dag een heerlijk gerecht waarvan u de ingrediënten natuurlijk bij de DEEN Supermarkt bij u in de buurt kunt verkrijgen.
Menu van de dag – appel en bleekselderijstamppot
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
Ingredients
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild
 - 1 magere rookworst (à 275 g)
 - 1 struik bleekselderij
 - 2 stevige appels (Elstar of Jonagold)
 - 1 potje nootstukjes (à 80 g)
 - 1½ dl warme melk
 - selderiezout
 
Instructions
- Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
 - Verwarm de rookworst op de aardappelen.
 - Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in kleine stukjes.
 - Kook de bleekselderij in ca. 15 minuten gaar.
 - Schil de appels, snijd ze in blokjes. Kook de appels 5 minuten met de bleekselderij mee. Rooster de nootstukjes lichtbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag.
 - Laat ze op keukenpapier afkoelen.
 - Stamp de aardappelen fijn en roer er warme melk (of het kookvocht van de bleekselderij) door.
 - Roer het appel-bleekselderijmengsel en de helft van de nootstukjes door de puree. Breng op smaak met selderiezout en peper.
 - Verdeel de stamppot over 4 borden en bestrooi met de rest van de nootjes.
 - Leg er een stukje rookworst bij.
 - Lekker met mosterd.
 
		Reageer
		
				