Rob Hartog wil goede seizoenstart doorzetten in Oschersleben

ENKHUIZEN – De tegenwoordig in Enkhuizen wonende motorcoureur van het Füsport – RT Motorsports by SKM Kawasaki team racet komend weekend (21 t/m 23 mei) op het circuit van Oschersleben in Duitsland. De eerst races van het IDM Supersport 600 kampioenschap zijn via een livestream te bekijken.

Rob Hartog is erg tevreden over hoe de samenwerking met zijn nieuwe team tijdens de voorbereiding verlopen is. Vorige maande testte de Kawasaki-coureur al op het circuit van Oschersleben, waar komend weekend de eerste ronde van het IDM zal plaatsvinden. De weersomstandigheden waren niet ideaal, waardoor ook niet het volledige testprogramma kon worden afgewerkt. Daarom besloot het team om vorige week nog te gaan testen op het circuit van Castelloli in Spanje, waar de puntjes qua afstelling op de i werden gezet.

De oud-inwoners van Abbekerk begint dan ook met vertrouwen aan de eerste IDM Supersport 600 ronde van het seizoen, die onder strenge maatregelen wordt afgewerkt. Zo mag er nog geen publiek aanwezig zijn en worden er maar beperkt aantal teamleden toegelaten op het circuit. Positief is wel dat de races live te zien zijn op het YouTube kanaal en Facebookpagina van het IDM. De livestream is ook via www.idm.de/live te bekijken.

Rob Hartog: “Vanzelfsprekend ben ik onwijs blij dat het seizoen van start gaat. Helaas nog zonder publiek, maar na de gecancelde races op de Lausitzring is het zeker mooi dat we nu echt kunnen beginnen. Na de test in Castelloli kan ik wel zeggen dat we er klaar voor zijn. De motor en de klasse is nieuw voor het team en dat heeft een inwerkperiode nodig, maar doordat de samenwerking zo prettig verloop hebben we snel stappen kunnen maken. We hebben getest in Oschersleben en dat is zeker een voordeel. Ik kan niet wachten om met mijn nieuwe crew, waar het gevoel erg goed bij is, aan de slag te gaan!

Reageren via facebook