Medemblik stond stil bij herdenking oorlogsslachtoffers

MEDEMBLIK – Ook in stad Medemblik heeft men 4 mei herdacht. Bij het monument aan de Breedstraat in Medemblik nam een groepje mensen niet 2 maar 3 minuten stilte, de klokken van de kerk hielden zich ook ook stil, om zo alle slachtoffers van de beide Wereldoorlogen en de slachtoffers van de conflicten daarna te herdenken.

De basisscholen en leerlingen van De Dijk hadden affiches gemaakt met daarop teksten die verwezen naar o.a. de oorlog en hoe het is om in vrijheid te leven. Na afloop weer huiswaarts om zo nog de zeer indrukwekkende toespraak van André van Duin te kunnen zien op tv. Van Duin sprak vanaf de Dam live de inwoners van Nederland toe toen hij vertelde hoe hij de oorlog heeft meegemaakt.

Vandaag is het 5 mei, Bevrijdingsdag, maar door alle coronamaatregelen zullen er weinig tot geen evenementen worden gehouden, wel is er veel online te doen, zo is het Bevrijdingsfestival live via Internet te volgen.

Foto’s: Pascal van As

Reageren via facebook