Inwoners gemeente Medemblik de dupe bij overdracht wegen, OZB zal waarschijnlijk fors omhoog gaan

MEDEMBLIK – De overdracht van de wegen van Waterschap naar de gemeente Medemblik gaat veel geld kosten, kosten die zal gaan worden verhaald op de inwoners van de gemeente Medemblik.

De inwoners van de gemeente Medemblik hoeven dan wel geen Waterschapsbelasting meer te betalen maar dit zal worden goedgemaakt door de OZB fors te verhogen. Deze verhoging is nodig om de wegen die binnen de gemeente Medemblik liggen in beheer van de gemeente Medemblik gaan komen en door de gemeente Medemblik moeten worden onderhouden.

Lees ook: Overdracht wegen HHNK naar gemeenten pakt financieel negatief uit voor Medemblik, VVD stelt vragen

Al jaren zijn de gemeenten in West-Friesland samen met het HHNK bezig om tot deze overdracht te komen maar de financiering van het onderhoud blijft voor veel politici een hekelig probleem. Zo moeten er alleen al in de gemeente Medemblik 8 fulltime banen bijkomen die zich bezig gaan houden met de wegen binnen de gemeente Medemblik.

Ook is er bij de politiek in Medemblik nog veel onduidelijk over de staat van onderhoud van de wegen, bruggen etc etc.