Jongeren vieren feest, politie grijpt in om feest te beëindigen

DE GOORN – Honderden jongeren trokken zich zaterdag niets aan van de coronamaatregelen en vierden daar zoals elk jaar kermis met een grote hoeveelheid drank. Overdag liet de politie de boel op zijn beloop gaan maar ’s avonds werd besloten om toch te gaan ingrijpen en de jongeren verzoeken te stoppen en naar huis te gaan. Tijdens het straatfeest droegen de jongeren geen mondkapjes, hielden zich niet aan de 1.5 meter afstandsregel. Tijdens het beëindigen van het straatfeest moest de politie soms even de wapenstok tevoorschijn halen en werden ook politiehonden ingezet.

Tegen de media zegt burgemeester Bonsen van Koggenland dat tot ingrijpen werd besloten om 21.00 uur toen de jongeren geen gehoor gaven om te stoppen met het feest en naar huis te gaan.: “Het stelt mij ontzettend teleur dat inwoners zich toch verenigd hebben”, meldt burgemeester Bonsen. “De politie heeft aanwezigen meerdere keren verzocht om weg te gaan. Dit gebeurde niet. Toegangswegen werden afgesloten om de toestroom te beperken. Uiteindelijk heeft de politie het straatfeest kunnen beëindigen.”

“Vanaf het moment dat bekend werd dat er tegen de regels in een straatfeest zou worden gehouden in de Goorn, hebben wij geprobeerd in contact te komen met de organisatoren”, vervolgt Bonsen. “Dat is niet gelukt. Vervolgens hebben we vandaag het gebied de hele dag in de gaten gehouden en is er geprobeerd om mensen te bewegen naar huis te gaan. Alle inspanningen zijn er op gericht om escalatie te voorkomen. Helaas was toch een inzet van de politie nodig.”

Volhouden

Burgemeester Bonsen is als burgermoeder verantwoordelijk voor de veiligheid in Koggenland. Daarom wordt er gehandhaafd als er tegen de regels in evenementen plaatsvinden. “Dit soort situaties wil ik te allen tijden voorkomen”, zegt Bonsen. “Ik roep inwoners dringend op om hun gezond verstand te blijven gebruiken. Het einde van de crisis is in zicht, we moeten met elkaar nog even volhouden.”

Foto’s: Inter Visual Studio

Reageren via facebook