101 boetes tot nu toe uitgeschreven voor overtreding avondklok in de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – De politie en de handhavers van de gemeente Medemblik hebben sinds de invoering van de avondklok 101 boetes uitgeschreven aan overtreders van deze avondklok, daarmee is de gemeente Medemblik na Hoorn (458 boetes) de gemeente met de meeste boetes.

In Opmeer werden de minste boetes (25) uitgeschreven, gevolgd door Stede Broec (70), Enkhuizen en Drechterland met ieder 73 boetes,Koggenland (82) en Hoorn met 458 boetes. Landelijk zijn er een kleine 6500 boetes á 95 euro uitgeschreven aan overtreders van de avondklok.

Ondertussen gaat op de sociale media in besloten kanalen het ‘verzekeren’ tegen de coronaboete rond. Je betaalt dan 10 euro om je te verzekeren tegen de coronaboete. Mocht je deze boete krijgen dan wordt dit gedekt door dit coronafonds. Let wel op, dit is wettelijk verboden en wordt gezien als een misdrijf.

RTL Nieuws meldde dinsdag dat er zeker drie appgroepen met in totaal honderden leden actief zijn. “Ik kwam op het idee toen ik in mijn omgeving hoorde dat de avondklok mensen zwaar viel”, zegt de beheerder van de groep, die anoniem wil blijven tegen RTL Nieuws. “Blijkbaar is mijn vrienden- en familiekring in dat opzicht niet uniek want het fonds groeide snel. Mijn indruk is dat veel mensen de maatregel niet proportioneel vinden en niet effectief.”

Reageren via facebook