Coronaproef stemmen in de gemeente Medemblik voor een nieuwe Tweede Kamer

MEDEMBLIK – De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op 17 maart. Kom stemmen als u gezond bent én met mondkapje. Uiterlijk 3 maart krijgt u uw stempas in de brievenbus. Bewaar deze goed. De stempas heeft u nodig om uw stem uit te brengen. U moet dan ook een geldig legitimatiebewijs meenemen. Een verlopen identiteitsbewijs kan ook, als die maar niet langer dan vijf jaar verlopen is. Op uw stempas vindt u ook het voor u dichtstbijzijnde stembureau. Als u ouder bent dan 70 staat er geen stembureau op uw stempas vermeld. U kunt stemmen per post. Maar u mag natuurlijk ook gewoon naar een stembureau komen op 17 maart of één van de vijf locaties die op 15 en 16 maart al open zijn. Op de kandidatenlijst die u ontvangt voor 12 maart 2021 staan alle stembureaus vermeld.

Stemmen per post

Bent u 70 jaar of ouder? Dan krijgt u na de stempas nog een pakketje per post. Dat is nodig voor als u per brief wil stemmen. Ook daarbij heeft u uw stempas nodig. U kunt uw briefstem ook afgeven op het gemeentehuis in Wognum, aan de Dick Ketlaan 21, en bij het Oorlogsmuseum, Zeldenrust 5, 1671 GW  in Medemblik.

Extra dagen

Voor risicogroepen, dus iedereen met een kwetsbare gezondheid, zijn er dit jaar extra dagen om te stemmen. U kunt met uw stempas niet alleen op 17 maart, maar ook op 15 of 16 maart uw stem uitbrengen. Zo spreiden we het aantal mensen dat komt stemmen over meerdere dagdelen.
Op 15 en 16 maart kunt u stemmen bij

  • Kantine voetbalvereniging FC Medemblik, Almereweg 44, 1671 ND Medemblik
  • Dorpshuis Centrum, Sportlaan 1, 1619 XE Andijk
  • Kantine voetbalvereniging Spartanen, Sportlaan 19, 1687 BP Wognum
  • Sportkantine de Westrand, Theo Koomenlaan 5-7, 1693 MA Wervershoof
  • Kantine voetbalvereniging ALC, Plantsoenstraat 24C, 1657 EB Abbekerk, (ingang via parkeerplaats tennisbaan).

De openingstijden van deze stembureaus zijn van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Veilige stembureaus

De stembureaus zijn voor een deel andere dan uw gewend was. We maken gebruik van grote, ruime locaties waarin iedereen goed afstand kan houden. Er zijn veilige looproutes in één richting en met aparte in- en uitgangen.

Meer informatie kunt u vinden en nalezen op onze website: www.medemblik.nl/verkiezingen.

Reageren via facebook