Column Piet Mosch(GemeenteBelangen): ‘Een glimlach?’

Een berustende samenleving in deze winterse periode. Corona zorgt ook voor een avondklok, soms een relletje. Voor iedereen, maar zeker voor opgroeiende jongeren, is er inderdaad somberheid. Moeilijke tijden voor de aansturende landelijke politiek, immers niet iedereen heeft dezelfde mening.

Financieel wordt ook onze gemeente Medemblik geraakt. Met name het Sociaal Domein kampt met grote tekorten, toch moeten we goede zorg blijven bieden aan de samenleving. Voor de Ruimtelijke Ordening (o.a. woningbouw) moet hard aan de weg worden getimmerd. We willen bouwen!

In onze digitale (weinig gezellig!) Raadsvergaderingen wordt gewikt en gewogen hoe het hoofd te bieden aan vele vraagstukken.

En toch, het voorjaar komt eraan! Er komen lammetjes in wei en heus alles gaat weer groeien en bloeien. De vaccinaties voor Corona gaan straks in vlotter tempo.

De moed erin houden. De lente en de zomer bieden alle kansen voor een glimlach.

Piet Mosch (raadslid GemeenteBelangen)

p.mosch@quicknet.nl

Reageren via facebook