Vuilstort Wieringermeer mag zonneweide uitbreiden van 11.000 naar 31.000 zonnepanelen

MIDDENMEER – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft ingestemd, 21 voor – 7 tegen, met de uitbreiding van de huidige zonneweide van 11.000 naar maar liefst 31.000 zonnepanelen. Er kwam nog wat weerstand vanuit Onafhankelijk Hollands Kroon die het een aantasting van de Westfriese Omringdijk zegt te vinden.

Op de plaats waar de uitbreiding moet komen zorgt vooral bij veel inwoners uit Opperdoes voor de vrees dat de enorme zonneweide voor reflectie en schittering gaat zorgen, maar wethouder Theo Groot verwees die vrees al snel naar de prullenbak omdat de zonnepanelen voorzien zijn van een absorberende coating die reflecteren onmogelijk maakt, alleen ergens heel vroeg in de ochtend in juni zou er kans kunnen zijn dat de zonneweide mogelijk wat gevolgen kan hebben.

Voor de PvdA was het klip en klaar, ‘Er gaat geen kostbare landbouwgrond verlopen, en er wordt nu iets nuttigs gedaan met deze grond, ‘ aldus fractievoorzitter Sylvia Buczynski.

Reageren via facebook