Dé tips om de levensduur van je telefoon te verlengen

INGEZONDEN MEDEDELING – De kans is groot dat jij tot de groep personen behoort die al snel last heeft van een kapotte telefoon, er is nu eenmaal een reden dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. Veel mensen lopen tegen het probleem aan dat hun telefoon al vrij snel kapot gaat. Wat deze mensen niet altijd beseffen is dat er verschillende dingen zijn die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw telefoon net even wat langer mee zal gaan. Benieuwd welke dingen dit zijn? In dit artikel laten wij je dé tips zien waarmee je jouw levensduur van je telefoon aanzienlijk kunt verlengen!

  • Schaf een goed hoesje aan – een goed hoesje zorgt ervoor dat je jouw telefoon echt veel langer in de juiste conditie kunt houden dan voorheen. Als je nog geen hoesje hebt dan raden wij je aan om hier echt verandering in te brengen, smartphonehoesjes zijn er namelijk niet voor niets. De hoesjes beschermen je telefoon niet alleen tegen val- en stootschade, maar ze zorgen er ook nog eens voor dat er minder vuil in de aansluitingen kan komen. Is jouw telefoon altijd snel kapot dan zou dit zomaar eens kunnen komen door het feit dat je niet over een goed hoesje beschikt. Tijd om naar de winkel te gaan dus!
  • Gebruik alleen de officiële oplader – de batterij is vaak een van de eerste dingen die kapot zal gaan. Je kunt de levensduur van je batterij verlengen door enkel en alleen je officiële oplader te gebruiken. Het is namelijk zo dat de officiële oplader precies is afgesteld op het toestel. Bij een verkeerde oplader kan je batterij worden overbelast. Dit zorgt er op de lange termijn voor dat deze sneller leeg zal lopen, precies wat je juist probeert te voorkomen. Wil je dus alles uit jouw nieuwe iPhone halen dan is het handig om echt alleen de officiële oplader te gebruiken die je hebt gekregen bij de aankoop van je toestel.
  • Kies voor een screenprotector – naast het kopen van een goed hoesje voor je telefoon is een sterke screenprotector ook geen overbodige luxe. Deze speciale screenprotectors zorgen ervoor dat er een kunststof of glazen laagje op je normale scherm wordt aangebracht. Mocht er ergens een steentje op tafel liggen en schaaft jouw telefoon hierover heen dan zal je scherm niet gelijk kapot zijn. Dit beschermt de onderliggende techniek. Is de screenprotector kapot doordat je jouw telefoon hebt laten vallen dan kan je deze vaak eenvoudig verwijderen en vervangen. Zo weet je zeker dat je er weer even tegenaan kunt.
  • Draag je sleutels niet in je zak – ongeacht de vraag of je een screenprotector hebt of niet is het noodzakelijk om nooit je sleutels in je zak te houden als hier ook je telefoon in zit. De sleutels zorgen namelijk voor kleine krasjes op zowel de achterkant als voorkant van de telefoon. Daar komt bij dat de kans groot is dat je telefoon zal breken als je per ongeluk met je broekzak tegen de tafel loopt. Door je sleutels weg te halen zal je telefoon net even wat meer beschermd zijn.

Zolang je zelf deze tips opvolgt is het echt niet zo lastig om net even iets langer plezier te hebben van jouw mobiele telefoon. Hoewel je natuurlijk nooit weet wanneer je een ongelukje krijgt is de kans veel groter dat je telefoon niet gelijk kapot zal zijn als je hem laat vallen. Zou zonde zijn als je jouw nieuwe smartphone na een paar maanden alweer in de prullenbak kunt gooien omdat hij het helemaal niet meer doet!

Reageren via facebook