Medemblik wil verkoop Huize Almere en aanleunwoningen aan lokale corporatie

OPPERDOES – De gemeente Medemblik heeft bij de eigenaar van Huize Almere en de 20 aanleunwoningen een zienswijze ingediend waarbij zij de verkopende partij oproepen deze te verkopen aan een lokale corporatie. Door het indienen van een zienswijze moet Habion als eigenaar van de gebouwen de zienswijze voorleggen aan het ministerie en moet het ministerie de verkoop van de panden goedkeuren.

Lees ook: Omring zegt huur zorgcentrum ‘Almere’ Opperdoes op, dorpraad wil ingrijpen Medemblik

Het complex staat wel in de belangstelling van diverse partijen waaronder de Woonschakel, deze heeft ook een bod uitgebracht maar die werd door Habion afgewezen. Ondertussen is Omring bezig om alternatieve huisvesting voor de huidige bewoners te regelen, dit gaat in overleg met de bewoners van Huize Almere . Deze aanleunwoningen worden namelijk tegelijk met het woonzorgcentrum verkocht. Habion laat weten dat de bestaande huurcontracten door de nieuwe eigenaar zullen worden gerespecteerd.

Lees ook: De Woonschakel stopt onderhandelingen over aankoop Verzorgingshuis Almere Opperdoes

Habion probeert Huize Almere en de aanleunwoningen in eerste instantie te verkopen aan een woningcorporatie, deze hebben dan ook eerste keus, mocht dit mislukken dan gaan de gebouwen de vrije markt op.

 

Reageren via facebook