Interview: Serge van Stadshavens Medemblik

MEDEMBLIK – Serge Groes, havenmeester van Stadshavens Medemblik, werkt drie jaar met het softwaresysteem van i-Marina. Pleziervaart, bruine vloot, witte vloot; alle soorten en maten schepen doen Medemblik aan. Om dit in goede banen te leiden is een overzichtelijk en betrouwbaar jachthavenbeheersysteem een absolute must.

Voor Serge in de rol van havenmeester kroop, had hij een autoschadebedrijf. ‘Ik besloot het roer om te gooien, omdat auto’s steeds slimmer werden en daarmee de branche veranderde. Toen heb ik vrijwillig de stekker uit mijn zaak getrokken. In die tijd vroeg ik mijzelf af wat ik echt leuk zou vinden om te doen. Ik typte op internet de zoekwoorden “vacature + havenmeester” in en er kwam een functie in Medemblik tevoorschijn. Ik ken de watersportwereld goed, want ik heb vroeger veel gezeild, momenteel heb ik een snel varende motorboot, ben opstapper bij de KNRM, ik wakeboard en kitesurf. Water is het belangrijkste wat er is, mijn grote passie.’

Het hele interview kunt u lezen op i-marina

Reageren via facebook