Het was een hele bevalling maar gemeenteraad akkoord met ontwerpbeleid arbeidsmigranten huisvesting

MEDEMBLIK – Er moest donderdagavond heel wat gediscussieerd worden in de gemeenteraad over het ontwerpbeleid huisvesting arbeidsmigranten in de gemeente Medemblik. Een ontwerpbeleid uit de pen van wethouder Harry Nederpelt en zijn ambtenaren. De gemeenteraad ging dan toch akkoord met het nieuwe beleid maar de inwoners van de gemeente Medemblik krijgen nog een vinger in de pap, de aankomende zes weken ligt het concept ter inzage en kan er bezwaar op worden gemaakt.

Lees ook: Tussen de 16.900 – 19.500 arbeidsmigranten vanaf 2030 werkzaam in West-Friesland

Wethouder Nederpelt noemde donderdagavond het een zeer complex dossier waarbij veel emotie is bij komen kijken. Maar Nederpelt is blij dat de gemeenteraad het ontwerpbeleid huisvesting arbeidsmigranten nu heeft aangenomen en er dan eindelijk stappen kunnen worden gezet.

Lees ook: Concrete plannen voor ‘arbeidsmigrantendorp’ Westfriesland krijgt gezicht, plaats voor 2000 personen

Bij de initiatiefnemers van het arbeidsmigrantendorp is de verbijstering groot dat Medemblik hun plan volledig links heeft laten liggen en een eigen route heeft uitgestippeld.

Reageren via facebook