Op basisschool De Meridiaan in Medemblik kwamen aliens op bezoek, met een boodschap

MEDEMBLIK – Een bijzondere start van een doordeweekse dag op basisschool De Meridiaan. Bij binnenkomst stonden er 4 vreemde wezens in de spotlights. Zij waren op aarde geland omdat ze zich zorgen maakten over het klimaat. Doodstil waren de kinderen toen de wezens één voor één hun verhaal deden. Wat bleek, ze moesten helpen! 

Zo begon het thema ‘Aarde’ voor de kinderen van de midden- en bovenbouw. Een thema waarin ze 4 weken de tijd hebben om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van de opwarming van onze aarde. Er hangt een grote thermometer in hal die steeds een beetje zakt als er goede dingen zijn gedaan.

Als eerste werd er in de buurt van school even flink schoongemaakt. Wat een troep werd er verzameld! In de klas blijft het licht uit, trekken de kinderen warme truien aan en verzamelen ze hun afval om er iets moois van te maken. Er worden wereldbollen geknutseld en er wordt informatie opgezocht over ‘aardse extremen’, klimaatverandering en recycling. De jongste kinderen leren hoe de aarde er van bovenaf uitziet.

Reageren via facebook