Geld voor drie culturele instellingen gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – De provincie Noord-Holland en de gemeenten steunen de culturele instellingen in Noord-Holland met ruim 11 miljoen euro. De namen van de instellingen en de bedragen die zij ontvangen zijn bekend. Het geld wordt verdeeld onder 35 musea, 17 (pop) podia, 7 bibliotheken, 6 festivals en 35 andere culturele instellingen. Een restantbedrag van 3,5 miljoen blijft beschikbaar voor 2021.

De Museumstoomtram Hoorn – Medemblik krijgt verreweg het meeste geld vanuit de provincie, ruim 600.000 euro waar directeur René van den Broeke erg blij mee is, “met dit bedrag kunnen wij de verliezen veroorzaakt door de coronacrisis wegstrepen en weer naar een gezonde toekomst kijken.” Naast de Museumstroomtram krijgt ook het Stoommachinemuseum een flink bedrag vanuit de provincie, ruim 66.000 euro mogen zij bijschrijven, en ook Kasteel Radboud krijgt steun vanuit de provincie, met ruim 50.000 euro kunnen zij ook een groot deel van de misgelopen inkomsten weer goed maken.

 

Reageren via facebook