musea noord-holland

Museumweek in Noord Holland, welk museum, waar en tegen welke prijs?

MEDEMBLIK – Honderden musea organiseren tijdens de Museumweek allerlei speciale activiteiten. Gedurende de hele week kun je bij zo’n 400 Nederlandse musea terecht voor verschillende tentoonstellingen. In Medemblik zijn het Het Bakkerijmuseum en Stoommachinemuseum die meedoen.

Musea

Van de 400 musea die mee doen aan de museumweek zijn er 84 in Noord Holland te vinden. De prijzen van de musea verschillen flink, de exposities natuurlijk ook. Besparingsplatform Kortingscode.nl zette alle musea naast elkaar in een onderzoek om een duidelijk overzicht te krijgen welke musea je waar kan bezoeken en tegen welke prijs. In Noord Holland zijn er 12 musea te bezoeken voor minder dan 5 euro, en nog eens 7 voor exact 5 euro. De voordeligstee musea zijn onder andere Marker Museum, Zandvoorts Museum, het Czaar Peterhuisje en het Pieter Vermeulen Museum, allen zijn te bezoeken voor €3,-entree. Bij het Bakkerijmuseum in Medemblik kost een kaartje 6.50 euro voor een volwassene, kinderen betalen 4.50 euro om naar binnen te mogen.

Museumstoomtram Hoorn – Medemblik

34 van de 84 Noord Hollandse musea bevinden zich in Amsterdam, daar bevindt zich ook het duurste museum in Nederland: de Hermitage met een prijs van €29,95 voor een all-in ticket. Overigens is de Hermitage wel een uitschieter, slechts een ander museum kost ook meer dan 20 euro, dat is het Museumstoomtram Hoorn-Medemblik (€21,50). Alle andere musea in Noord Holland zijn minder dan 20 euro, 51 musea vragen 10 euro entree of minder.

De gemiddelde prijs van een museumticket in de provincie Noord Holland valt overigens mee met een prijs van €10,29. Dit is wel (€2) duurder dan het landelijk gemiddelde, maar überhaupt vallen de kosten in Nederland mee met een gemiddelde toegangsprijs van €8,30 over alle 400 musea van de Museumweek.

Vrijwel overal in Nederland kan je ook gratis naar binnen indien je in het bezit bent van een museumkaart, er zijn wat uitzonderingen; bij de Hermitage betaal je bijvoorbeeld een surplus van €10 op je museumkaart.

Alle prijzen en informatie zijn te vinden op de onderzoekspagina.

Interactieve map van Noord-Holland

Reageren via facebook