10.6 C
Medemblik
19 oktober 2020 17:35
Medemblik Actueel.

Foto: Woonbond

Meer en meer huurders sociale huurwoningen financieel in de knel

MEDEMBLIK – Meer en meer huurders van sociale huurwoningen komen financieel in de knel omdat de huren dit jaar ondanks de coronacrisis, met 2.9% zijn gestegen. Door deze huurstijging zijn deze mensen niet in staat om een spaarpotje aan te leggen voor ongeziene uitgaven.

200 miljoen

Het kabinet komt volgende week dinsdag met een soort van oplossing, de woningcorporaties krijgen een korting van 200 miljoen euro op hun verhuurdersbijdrage, en die moeten ze dan gebruiken om bij die groep huurders waar het nood het hoogst is te verhelpen.  De 200 miljoen gaat dus niet rechtstreeks naar de huurders via de huursubsidie maar naar de huurbaas. Het kabinet hoopt zo de woningcorporaties aan te sporen de huren minder te verhogen of zelfs groepen een huurverlaging te geven.

Al eerder riep de Eerste Kamer met een motie de minister op om dit jaar de huurverhoging niet door te laten gaan vanwege de coronacrisis, maar de minister legde deze motie naast haar neer, en komt u met haar eigen optie van 200 miljoen euro.

Reageren via facebook