Zorgpremie 2021 omhoog: € 3000,- per gezin

MEDEMBLIK – Haagse bronnen hebben gemeld dat de zorgpremie komend jaar weer omhoog gaat. Zorgvergelijker heeft voor Medemblik Actueel uitgerekend wat dit betekent voor onze portemonnee. Dat het om veel vaste kosten gaat is wel duidelijk, per individu of gezin kan het toch nog meevallen.

Rekenpremie vs echte premie

Volgens het kabinet is de rekenpremie voor de basisverzekering 2021 123 euro per maand. In 2020 is de premie nog 118 euro, een stijging van circa 5 euro per maand dus. Wel hebben we afgelopen jaren gezien dat de daadwerkelijke stijging, de premie wordt echter per verzekeraar zelf vastgesteld, wellicht mee kan vallen. De verschillen zijn enorm.

Zorgvergelijker deed onderzoek naar de goedkoopste en duurste premie. Peter Verhoeven: ‘De goedkoopste zorgverzekering dit jaar heb je voor €83,25. De duurste premie is maar liefst € 142,95. Dat is een verschil van ruim 700 euro op jaarbasis’. Dit komt omdat verzekeraars met elkaar concurreren en je kan kiezen uit een naturapolis en restitutiepolis. Hierin is de gewenste keuzevrijheid uit ziekenhuizen van doorslaggevende factor. Voldoet de naturapolis aan je eigen verwachtingen, en is het ziekenhuis rondom Medemblik, bijvoorbeeld in Hoorn, het ziekenhuis welke is gecontracteerd? Dan bespaar je met deze polis enorm veel geld. Bovendien kan je het eigen risico flink verhogen waardoor je op een premie ruim onder de honderd euro kan uitkomen.

Collectieve verzekeringen in 2021?

Alhoewel een collectieve zorgverzekering vaak een sigaar uit eigen doos is, kan je toch een goede vergelijking maken. Laten we eens kijken naar de collectieve zorgverzekering van de gemeente Medemblik. Deze wordt aangeboden in samenwerking met Univé. Het betreft de Zorg Geregeld Polis, een naturaverzekering. Er wordt gesproken over een korting van € 16,60 per maand, maar laat jezelf daar niet door verleiden. Je betaald namelijk enorm veel geld voor aanvullende verzekeringen, waarvan de meeste inwoners van Medemblik allemaal geen gebruik van maken. Dat is zonde van het geld in je portemonnee. Vergelijk het zelf maar. Gebruik de Zorgvergelijker 2021 van Zorgvergelijker.online waardoor je echt goed kan vergelijken. Kies de zorg welke je nodig hebt en je ziet direct de voordeligste premie.

Overstappen eenvoudig?

Het overstappen van zorgverzekering verloopt eigenlijk altijd vlekkeloos, wel zijn er een paar aandachtspunten:

  1. Overstappen tussen 12 november en uiterlijk 31 december
  2. Zorgverzekeraars regelen altijd onderling de opzegging van de oude polis
  3. Zelf opzeggen vóór 1 januari? Dan kan je overstappen tot 31 januari

Vergelijk de zorgverzekeringen dus goed, de kans is groot dat je hiermee behoorlijk wat geld kan besparen.

Reageren via facebook