Politie gaat sloot Nibbixwoud droogleggen, op zoek naar bewijs na dood inwoner Hoorn

NIBBIXWOUD – De politie laat vandaag een deel van de sloot waar het lichaam van een 26-jarige inwoner van Hoorn werd gevonden, droogleggen. Het is de bedoeling om zo beter te kunnen zoeken naar sporen die moeten leiden naar bewijzen van een gewelddadige dood van de jongeman.

Lees ook: Dode man Nibbixwoud is 26-jarige inwoner Hoorn

De man werd op zaterdag 8 augustus levenloos aangetroffen onder zijn scootmobiel in het water langs de Over de Leek in Nibbixwoud. De politie ging vrijwel direct uit van een misdrijf. Op dinsdagavond 11 augustus werd een 32-jarige inwoner van de gemeente Medemblik aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man uit Hoorn.

Vorige week werd het voorarrest van de man met drie maanden verlengd. Vanwege het onderzoek naar de betrokkenheid van de man bij de dood van de man doet het OM. geen verdere uitlatingen om het onderzoek niet in de war te schoppen. Het onderzoek gaat dus nu verder op de plek waar de man werd gevonden. De omgeving is afgezet met schermen om nieuwsgierigen op afstand te houden.

Reageren via facebook