Vergane glorie in Opperdoes, de Zuurkoolfabriek van Rustenburg

OPPERDOES – Zuurkoop en Opperdoes is eigenlijk net zoals de Opperdoezer Rondje verbonden aan Opperdoes. Helaas bestaat de zuurkoolfabriek niet meer, in 2008 zette Rustenburg een punt achter de zuurkoolfabriek in Opperdoes.

De lage zuurkoolprijs, teruglopende omzetten en de steeds strenger wordende eisen aan het product maar ook aan het gebouw noopte Rustenburg om de deuren te sluiten.

Het bedrijf begon in 1910 met de productie van zuurkool en in de laatste jaren van haar bestaan werden het aantal zuurkoolproducten uitgebreid met diverse smaken zoals Paprika & Chili en Mango & Ananas. Maar dit mocht niet baten en in 2008 werden de deuren gesloten.

Woningbouw

Plannen om op de plek van de zuurkoolfabriek woningbouw te plegen ketste af, de gemeente Medemblik vond het aantal woningen die de projectontwikkelaar in gedachten had te veel voor deze locatie. Claudia Selders-Kroezen(CDA) vertelt tegen Medemblik Actueel dat het wat haar betreft deze plannen wel weer uit de kast mogen worden gehaald en met wat aanpassingen weer kunnen worden ingediend. De gemeente Medemblik kampt met een groot woning tekort en deze plaats biedt de kans om woningen te bouwen.

Reageren via facebook