De Randweg in Medemblik nodigt uit tot te hoge snelheden

Omwonenden Randweg Medemblik willen NU snelheidsbeperkende maatregelen, ‘Zandvoort is er niets bij’

MEDEMBLIK – Al jaren roepen omwonenden van de Randweg in Medemblik om snelheidsbeperkende maatregelen maar tot op de dag van vandaag doet de gemeente Medemblik maar weinig om de snelheid op de Randweg in Medemblik omlaag te brengen.

Scooters/motoren/auto’s…  de 50 km/u die nu het maximum is wordt vaker wel dan niet overschreden, en snelheden tot ver boven de 50km/u is aan de orde van de dag.. Handhavers die worden ingehaald met hoge snelheid door scooterrijders en niets doen, tot motorrijders die hem ‘even lekker opentrekken’ zodra ze het zebrapad bij DEEN voorbij zijn, zijn volgens de omwonenden aan de orde van de dag.

‘Dat er nog geen dodelijke ongevallen zijn gebeurd bij het zebrapad mag een wonder heten,’ vertelt 1 van de omwonenden (naam bekend bij de redactie) aan de redactie. ‘Het wordt tijd dat ze hoge drempels gaan plaatsen, dan moeten ze wel heel langzaam rijden,’  is 1 van de oplossingen die de omwonenden aandragen, maar ook het plaatsen van een werkende camera die snelheidsovertreders op de foto zet is 1 van de oplossingen.

Een andere oplossing is het plaatsen van wegversmallingen net zoals ze op de Admiralteitsweg hebben gemaakt, ‘dan moeten ze wel stoppen als er een tegenligger aankomt,’ zegt een overbuurvrouw van DEEN.

Reageren via facebook