Heb jij een uitvaartverzekering afgesloten?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet iets waar de meeste mensen enthousiast van zullen worden. Toch is het belangrijk om hier eens goed naar te kijken. Het is namelijk de enige verzekering waarvan je zeker weet dat je hem ooit gaat gebruiken.

Waarom afsluiten?

Doordat je de uitvaartverzekering maar eenmaal in je leven wilt afsluiten is het belangrijk om je meer te verdiepen in deze vorm van verzekeren. Met het afsluiten zorg je ervoor dat jouw uitvaart zal worden verzorgd zoals jij dat wenst. Bovendien zorg je ervoor dat jouw nabestaanden minder te regelen hebben en niet met de kosten van jouw uitvaart achter blijven. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor de uitvaartkosten als jij niet verzekert bent.

Waar op letten bij het afsluiten?

Voordat je je gaat verzekeren is het verstandig om globaal de kosten voor jouw uitvaart duidelijk te hebben. Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig ongeveer 8000 euro. Het ligt eraan uiteraard wat jouw wensen zijn voor jouw begrafenis of crematie. Wil je een uitgebreide of een simpele uitvaart? Begraven of gecremeerd worden? Zodra je deze vragen kunt beantwoorden is het een stuk makkelijker om de juiste uitvaartverzekering af te sluiten.

Natura uitvaartverzekering
Zodra je weet wat jouw wensen zijn kan je gaan kijken welke verzekering daar het beste bij aansluit. Wil je dat jouw nabestaanden zo weinig mogelijk te regelen hebben? Dan is de keuze voor de natura uitvaartverzekering de beste optie. Je verzekert je voor de producten en diensten en de uitvaartverzorger zal samen met de nabestaanden de uitvaart verzorgen. Hierbij zal de uitvaartverzorger een grote rol spelen en veel werk uit handen nemen.

Kapitaal uitvaartverzekering
Als je meer flexibiliteit wenst en de verzorging grotendeels aan jouw nabestaanden wilt overlaten dan kun je beter een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Hierbij bouw je door middel van premiebetaling een geldbedrag op wat zal worden uitgekeerd na overlijden aan de nabestaanden. Zij zullen hiermee jouw uitvaart kunnen regelen. Het is bij dit type verzekering wel belangrijk om dit vooraf met jouw nabestaanden te bespreken. Zo zijn zij beter voorbereid of het verzorgen van jouw uitvaart.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Nu je weet wat globaal de kosten zijn en welk type uitvaartverzekering het beste bij jou past kun je de uitvaartverzekeringen vergelijken. Er zijn meerdere uitvaartverzekeraars welke andere premies en voorwaarden hanteren. Door deze verzekeraars te vergelijken kom je erachter wat voor jou de beste uitvaartverzekering is. Let er bij het vergelijken goed op of de voorwaarden aansluiten bij jouw wensen.

Afsluiten

De laatste stap is het afsluiten van de uitvaartverzekering. Hiervoor vul je online jouw gegevens in en de antwoorden op de gestelde gezondheidsvragen. Zodra je jouw aanvraag hebt verstuurd zal de verzekeraar deze keuren, als je wordt goedgekeurd zal je na enkele dagen de polis thuis gestuurd krijgen. Vanaf dat moment loopt de verzekering en heb je nog 14 of 30 dagen om de aanvraag kosteloos te annuleren.

Reageren via facebook