Medemblik houdt vast aan recreatieve bestemming ‘De Brug’ Opperdoes

OPPERDOES – Ondanks het verzoek van 1 van de bewoners van recreatiepark De Brug in Opperdoes om van het park de stempel recreatie af te halen en er woonbestemming van te maken, blijft het college bij haar besluit om het hele park als recreatieve bestemming aan te wijzen.

Lees ook: Nieuwe eigenaar recreatiepark De Brug wil het weer vitaal maken

Begin 2015 werd het bestemmingplan “Opperdoes-recreatiepark Klein Giethoorn’ vastgesteld door de gemeenteraad, waarmee de regeling om recreatiepark De Brug en de voormalige camping Klein Giethoorn samen te gaan voegen werd vastgelegd.

De Brug verkocht aan CSP Real Estate

De openbare ruimte van recreatiepark De Brug is verkocht aan CSP Real Estate onder de
ontbindende voorwaarde dat CSP ook daadwerkelijk kan bouwen.

CSP Real Estate ontwikkelt in Opperdoes, gemeente Medemblik, een nieuw vakantiepark: Park Klein Giethoorn. Ook voor dit project is een ontwerpteam samengesteld waarbij een ieder zijn specialisme inbrengt om het ontwerp te optimaliseren. Park Klein Giethoorn is de perfecte locatie voor een vakantie in de waterrijke natuur. Kenmerk is de beleving van rust en ontspanning in een waterrijk en groene, natuurlijke omgeving waarin de kwalitatief hoogwaardige gebouwen geplaatst gaan worden.

Het verblijf van de toekomstige gasten dient een beleving op zich te zijn en dat begint met een accommodatie waarbij aan alle wenselijke details invulling is gegeven.

De accommodaties van CSP Real Estate zijn comfortabeler, duurzamer en onderverdeeld in drie categorieën: Comfort, Luxe en Extra Luxe. De directe omgeving en ook de toeristen kunnen uiteraard gebruik maken van alle faciliteiten die Park Klein Giethoorn te bieden heeft.

Het project wordt gerealiseerd op het 6,7 Ha grote terrein en bestaat uit: 46   Recreatiewoningen 36   Chalets 4     Groepsverblijven 6     Geschakelde recreatiewoningen 5     Tiny Houses 1     Receptiegebouw met horeca De realisatie zal starten Q1-2020

Park gaat er komen

Het ziet er dus naar dat er een recreatiepark gaat komen dat – afgaande op onderbouwing in het bestemmingsplan – voldoende potentie heeft om tot een vitaal park uit te groeien. Dat biedt ook voor de eigenaren van de recreatiewoningen op het voormalige park De Brug kansen om hun recreatiewoning recreatief te exploiteren. Het college ziet daarom geen aanleiding om het voormalige park De Brug te transformeren naar een woonwijk.

Reageren via facebook